P1020195-01.jpeg

Viimeisen kuukauden aikana meidän jokaisen elämä on kokenut varmasti muutoksia ja meidän stressinsietokykyä koetellaan, toisilla vähemmän ja toisilla enemmän. Tämänhetkistä tilannetta ei pääse pakenemaan. Eikä mikään ihme, että monella meistä onkin mennyt hetki tai toinen keräillessä itseämme tämän hullunmyllyn keskellä.

Arkirytmi ja rutiinit heitti ympäri, lapset siirtyivät kotiopetukseen, samalla kun etätyöt alkoivat kotona. Siinä on jo aika paljon muuttujia ja kun kaikkien Wilma-palaverien ja tehtävien ohjeistuksen välissä pitäisi pystyä hoitamaan omat työt normaalisti ja kotikin on kuin pommin jäljiltä, niin ei mikään ihme, ettei päivän lopussa ehkä meinaa innostaa lähteä vierashuoneen lattialle tekemään kotijumppaohjelmaa, jonka tarkoitus olisi korvata ne viikoittaiset kuntosalikäynnit, jolloin on päässyt ottamaan omaa aikaa töiden jälkeen.

On täysin inhimillistä, että tällaisessa tilanteessa menee tovi, ennen kuin siitä pääsee jaloilleen ja saa uudesta rytmistä kiinni.

Liikkuminen on kuitenkin erittäin hyvä keino vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Omasta hyvinvoinnista tulee ottaa vastuu aktiivisena toimijana. Tarkastella tilannetta mitä minun on mahdollista tehdä ja missä määrin se on tässä tilanteessa mahdollista. Pitää löytää ne itselle mieluisimmat keinot liikkua. Kun lähtee ulos liikkumaan luontoon, saa tilaa omille ajatuksille ja stressitasot pääsevät laskemaan. Ja niin kuin monesti on huomattu, niin ennen tekemistä ei ole se innokkain olo, mutta voi sitä kaikkea hyvää oloa mikä suorituksen jälkeen kehossa sekä mielessä onkaan.

Tällaisena aikana ei ole ehkä kaikkein paras vaihtoehto lähteä maksimoimaan omaa harjoittelumääräänsä ja hakemaan parasta suorituskykyä, vaan monelle meistä paras ratkaisu on lähteä panostamaan laadukkaaseen tekemiseen ja huolehtia riittävästä arkiaktiivisuudesta. Nyt kun moni kuntosali on sulkenut ovensa ja julkisia tiloja olisi hyvä välttää, on hyvä hetki monipuolistaa omaa tekemistään liikkumisen saralla. Näitä voi olla esimerkiksi panostaminen peruskestävyysharjoitteluun, tehdä erilaisia loikka ja mäkiveto harjoituksia, keskittyä liikkuvuuden lisäämiseen ja kehonhuoltoon, sekä parantaa kehon tukilihaksistoa esimerkiksi keskivartalon, lavanhallinnan tai pakaralihasten osalta.

Liikunta antaa meille mahdollisuuden olla aktiivisia ja vaikuttaa omaan hyvinvointiimme. Otetaan siis vastuu omasta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista lähtemällä ainakin parikertaa viikossa liikkumaan yksin tai yhdessä perheen kanssa.

-Tanja-